(MK)2 vo Foajé

(MK)2 vo Foajé: Bratislava na druhú

Prvá spoločná výstava Michaely Kostkovej + Michaely Kolekovej = (MK)2

 

Michaelu Kostkovú a Michaelu Kolekovú nespájajú len iniciály a spoločná škola, ale aj záujem o mesto, ktoré svojimi fotoaparátmi zaznamenávajú. Každá však volí odlišný prístup. Zatiaľ čo jedna pozoruje krajinu mesta pomocou nájdených miest a zátiší, v druhej sérii nájdeme momenty a situácie každému nás blízke. Príďte sa s nami 3.10. ponoriť do tajomstiev bratislavských zákutí. Tešíme sa na vás!

kostkova-zo-suboru

 

MICHAELA KOSTKOVÁDUNAJSKÉ FRAGMENTY Čiernobiele fotografie rozprávajúce o človeku, o rieke, o meste. O malých bratislavských pozastaveniach na nábreží rieky Dunaj, kde súčasnosť a minulosť prelievajú sa navzájom. O nepatrných, tichých momentoch prúdenia rieky a človeka

 

kostkova-zo-suboru-i

 

Michaela Kostková (1992)

kostkova-foto

Narodila sa v Bratislave, a žije v Devínskej Novej Vsi. Jej momentálnym pôsobiskom je Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, kde študuje fotografiu v ateliéri MgA. Mira Švolíka. Dunajské fragmenty vznikli ako semestrálna práca v roku 2014. Odvtedy bola vystavená v Českých Budějovicích a Prahe. Pre autorkino nemalé potešenie môžu Dunajské fragmenty konečne zakotviť v Bratislave, práve tam kde séria fotografií vznikala. V prípade potreby je možné zhliadnuť jej ďalšie fotografie na stránke flickr.com/michaelakostkova. (Alebo na budúcich výstavách)

 

 

 

kolekova-zo-suboru-2

 

MICHAELA KOLEKOVÁSOMEWHERE NOWHERE Nájdené, nenápadné krajinné zátišia. Objekty, predmety, ktoré sa dajú nájsť„Niekde ale zároveň Nikde“. Na prvý pohľad obyčajné, na druhý magické.

 

kolekova-zo-suboru

 

Michaela Koleková (1991)

portret-michaela-kolekova

Michaela Koleková je študentkou 4. ročníka VŠVU na katedre Fotografie a Nových Médií v Bratislave, Slovensko. Počas svojho štúdia bola pod ročným vedením Doc. Mgr. art. Silvie Saparovej, ArtD v Ateliéri Ø Fotografii. Následne absolvovala internú stáž u MgA. Mira Švolíka v Ateliéri kreatívnej fotografie, v ktorom pôsobí dodnes. Michaela je rodená Bratislavčanka, fotografii sa venuje takmer 8 rokov. Počas tohto obdobia sa zúčastnila viacerých fotografických súťaží, absolvovala niekoľko domácich a zahraničných workshopov v Rakúsku a svoje práce vystavovala na niekoľkých kolektívnych výstavách na Slovensku (RK, LV, BA) a na 11. Ročníku Blátenského fotofestivalu v Česku. Vo svojej tvorba sa venuje prevažne venuje krajine a portrétu s konceptuálnym presahom.