Workshop kaligrafie – Brush pen I.

26. 11. 2016 / Sobota / 10:00 – 15:00 (+ 1 hod obedová pauza)

Intenzívny workshop kaligrafie – Brush pen I. je zameraný na kaligrafiu písanú kaligrafickou štetcovou fixkou (brush pen). Tento typ kaligrafie je trochu náročnejší než písanie plochým pierkom (základný kurz), pretože pri vytváraní písmen používame rôzny tlak na fixku. Naučíme od základy kurzívy a výsledkom bude trochu zložitejšia kompozícia slov. Pripomenieme si, aké vzťahy existujú medzi písmenami (rytmus, harmóniu a pod.).

 

intenzivny-worskhop-kaligrafie-web

 

Registrácia a viac info: tu

Cena workshopu: 55 eur

Kapacita: 10 – 15 osôb

Pomôcky (2ks brush pen) sú zahrnuté v cene workshopu.

 

Lektor: Ján Filípek / DizajnDesign

www.dizajndesign.sk

filipek

DizajnDesign je písmové a grafické štúdio, ktoré sa zaoberá vývojom kvalitných písiem (fontov). Tieto písma reagujú na potreby dnešnej typografie, reflektujú našu dobu a kultúru, v ktorej vznikajú. Sú používané dizajnérmi po celom svete. DizajnDesign bol založený v roku 2007.

 

Ján Filípek vyštudoval vizuálnu komunikáciu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a magisterské štúdium Type and Media (tvorba písma) na Kráľovskej akadémii v holandskom Haagu. Od roku 2009 pracuje ako písmový a grafický dizajnér v Bratislave pod značkou DizajnDesign. Odvtedy už vytvoril a vydal 11 písmových rodín (Deva Ideal, Dezen, Poleno, Komu, Rukou, Anca, Preto Sans, Preto Serif, Preto Semi, Razom Script a Kontrast Grotesk). Zároveň pôsobí ako lektor workshopov zameraných na rôzne témy (napr. čokoládové písmená alebo tvorba fontov). Posledné 3 roky aktívne vyučuje Intenzívne workshopy kaligrafie.