Filmový klub Amnesty: Rathva: The Story of One Tribe

Opäť sa blíži prvý štvrtok v mesiaci a to znamená, že sa blíži filmový klub Amnesty. Tento raz sa môžete tešiť na dokument Rathva: The Story of One Tribe (2017), ktorý je debutom Denisy Nepali a bol vytvorený ako súčasť jej výskumného projektu o Ádivásioch, tzv. pôvodných obyvateľoch Indie so zameraním na stereotypizáciu postavenia tejto marginalizovanej skupiny, na transformáciu ich identity s ohľadom na modernizáciu a rozvoj. Situáciu a diskurz o ádivásioch, ktorý dokument zachytáva je vyobrazený na malej skupine Ráthvov, ktorí žijú vo východnej časti západo-indického štátu Gudžarát.

Po filme sa môžete porozprávať aj s jeho režisérkou, Denisou Nepali, Q&A bude moderovať Martin Posch.

Mgr. Denisa Nepali (rod. Uhliarová, *1987) je doktorandkou na Ústave orientalistiky/Historickom ústave SAV. Vo svojom výskume sa venuje diskurzu rozvoja a procesom identifikácie marginalizovaných skupín, konkrétne v kmeňovej komunite Ráthvov v Indii, kde vykonávala etnografický výskum od roku 2015. Viac o jej projekte sa môžete dozvedieť tu .Je spoluautorkou knihy Farebná India.

Film premietame s anglickými titulkami. Okrem filmu a diskusie vás čaká aj drobné indické občerstvenie a príjemná spoločnosť. Tešíme sa na vás.

Vstupné na základe zákona o verejnej zbierke: 2€

FB Udalosť >>