Hororová streda vo Foajé vol.3

Hororové stredy sú cyklom filmových prednášok a projekcií pre fanúšičky a fanúšikov filmovej hrôzy, nepokoja a bizarností, v ktorom dvojica – režisér Peter Czikrai & scenárista Peter Balko – prinesie raz mesačne polo-zabudnutý hororový klenot do najmenšieho bratislavského kina Foajé.

Tentokrát sa pozrieme na zúbok temnému subžánru nunsploitation, v ktorom sa hororovou optikou nahliada na vieru, Boha, cirkev, sexualitu a, samozrejme, na diabla. Rusko-taliansky film DARK WATERS je dôvodom, prečo Hororové stredy vznikli – ide totiž o zabudnutý a prehliadaný drahokam strašidelnej kinematografie a must-see záležitosť pre každého hororového nadšenca.

Film v réžii neapolského tvorcu Mariana Baina rozpráva príbeh Elizabeth, ktorá prichádza do podivného kláštora na izolovanom ostrove uprostred rozbúreného mora, aby odhalila hrôzostrašné tajomstvo ukrývajúce sa v prastarých útrobách prekliatej svätyne. Pripravte sa na desivé, bizarné i krvavé výjavy, gore, pekelné slepé mníšky, horiace kríže, neutíchajúci lejak, okultnú atmosféru a nezvratný príchod beštie.

Traileris: https://www.youtube.com/watch?v=AZDirq-BiuQ.

Premietanie zahájime krátkou prednáškou, po projekcii nasleduje voľná diskusia.

Vstup free.

Beštii zdar ? ? ?

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ?