Vianočná Hororová strada vo Foajé 9 & 10

Vianočná Hororová streda vo Foajé 9 & 10 prinesie „double feature“ špeciál.

Tento formát – známy aj ako „double bill“ – prinášal do kín dva filmy za cenu jedného. Fenomén sa zrodil v 30. rokoch v Amerike ako reakcia na Veľkú hospodársku krízu, spočiatku sa týkal predovšetkým animovaných filmov, no neskôr sa udomácnil vo vodách béčkových hororových produkcií.

Na špeciálnej „double feature“ edícii Hororvej stredy nás čaká vianočný večierok a maratón dvoch kultových filmov, ktoré efektívne i efektne kombinujú horor s komediálnymi prvkami.

FRIGHT NIGHT (r. Tom Holland, 1985) je dokonalou fúziou „feel-good“ hororovej komédie, osemdesiatkového retra, „spielbergovského“ tínedžerského dobrodružstva a upírskeho univerza. Traileris: https://www.youtube.com/watch?v=yfuIcuezkUw.

EVIL DEAD (r. Sam Raimi, 1981) je ultimátny masaker, v ktorom skupinka vysokoškolákov prebudí na opustenej chate uprostred lesov starobylé zlo a rozpúta šialenú prehliadku démonických masiek, hektolitrov umelej krvi i čierno-čierneho humoru, a predovšetkým zrod kultového superhrdinu Bruca Campbella s motorovou pílou namiesto ruky. Traileris: https://www.youtube.com/watch?v=NL6mioAlpJk.

Program:
17:00 – otvorenie brán Foajé, varené víno & chlebíčky
18:00 – prednáška a projekcia filmu Fright Night
20:00-20:55 – varené víno & chlebíčky
21:00 – prednáška a projekcia filmu Evil Dead
23:00 – hororový DJ set

Vstupné: vianočné kostýmy, víno & koláče.

Pripomíname, že kapacita v kine je obmedzená.

Organizuje občianske združenie Foajé, podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac info o Hororových stredách na: https://www.facebook.com/HororoveStredy/.

Tešíme sa na vás!